Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

ILMATORJUNTAMUSEO

Klaavolantie 2, 04300 Tuusula, p. 040 3143470


Liput

Aikuiset 7 €

Eläkeläiset ja opiskelijat 5 €

Lapset 7-14v 1 €

Perhelippu 15 €

Ryhmät yli 10 henkeä  5€ / hlö

Veteraanit, sotilaat virkapuvussa ja lapset alle 7 v ilmaiseksi.

ILMATORJUNTAMUSEO AVOINNA:

Museo on avoinna 15.5.2018 alkaen elokuun loppuun ti-su klo 11-17. 

Syyskuu-marraskuu avoinna ke-su klo 11-17.

TUUSULAN KUNNALLE MUSEOVISIO -APURAHA

Tuusulan museolle Museovisio -apuraha Klaavolantien museoalueen kehittämiseen

 

Tuusulan museo oli yksi 21 museosta, joka sai Suomen Kulttuurirahaston Museovisio-apurahan 80 hakijan joukosta. Valtakunnallisen Museovisio-hankkeen tavoitteena on tukea museoiden näyttelytoiminnan uudistamista ja parantaa kävijäkokemusta. Tuusulan museo sai 18 000 € apurahan hankkeelle

”Museopuisto Kotikuusi”, jossa suunnitellaan Klaavolan ja Ilmatorjuntamuseon alueen kehittämistä yhtenäiseksi asukkaita ja matkailijoita palvelevaksi alueeksi.

 

Hyrylä kehittyy lähivuosina voimakkaasti. Varuskunnan lakkauttamisen 2006 jälkeen Tuusulan kunnalle siirtyneellä maa-alueella järjestetään 2020 asuntomessut. Hyrylän itälaidalla on tulevan Rykmentinpuiston uudisalueen keskellä säilynyt Hyökkälän vanha kyläkeskus. Klaavolan talo on Tuusulan museon kotiseutumuseo. Säätiöpohjaisen Ilmatorjuntamuseon historiallisena ankkurina toimii sotilasvirkatalo Kapteenin puustelli. Kyläkeskuksen läpi kulkee 1400- tai 1500-luvulta peräisin oleva maantie.

Tuusulan museo ja Ilmatorjuntamuseo lähtevät yhdessä suunnittelemaan museopuistohanketta. Vuoden suunnitteluvaiheen aikana tullaan järjestämään työpajoja, yleisökeskustelu- ja puistosuunnittelutapahtuma sekä puiston nimikilpailu. Suunnittelun tavoitteena on tuottaa museopuiston toimintasuunnitelma.

 Suomen Kulttuurirahaston Museovisio -apurahojen haku on kaksivaiheinen. Toisen vaiheen apurahojen haku on elokuussa 2019 ja se on tarkoitettu uudistussuunnitelmien toteuttamiseen vuosien 2020–2022 aikana.

 Lisää Museovisio-apurahoista:

 http://www.skr.fi/fi/ajankohtaista/museovisio-apurahoilla-uutta-puhtia-museoille

 http://www.museoliitto.fi/museovisio

 https://www.skr.fi/fi/apurahat/haettavat-apurahat/museovisio