Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

ILMATORJUNTAMUSEO

Klaavolantie 2, 04300 Tuusula, p. 040 3143470


Liput

Aikuiset 7 €

Eläkeläiset ja opiskelijat 5 €

Lapset 7-14v 1 €

Perhelippu 15 €

Ryhmät yli 10 henkeä  5€ / hlö

Veteraanit, sotilaat virkapuvussa ja lapset alle 7 v ilmaiseksi.

ILMATORJUNTAMUSEO AVOINNA:

Museo on avoinna 15.5.2018 alkaen elokuun loppuun ti-su klo 11-17. 

Syyskuu-marraskuu avoinna ke-su klo 11-17.

Tulikasteesta torjuntavoittoihin -näyttely Helsinki-hallissa

SOTA-AJAN NÄYTTELY

Uusi sota-aikaa käsittelevä näyttely Tulikasteesta torjuntavoittoihin  on avattu Helsinki-hallissa. Ilmatorjunnan historian kautta tutustutaan sota-ajan tapahtumiin ja arkeen niin sotatantereilla kuin kotirintamallakin. 

Museokävijä voi kiivetä halliin rakennettuun ilmavalvontatorniin ja tähystää ilmavalvontalotan vieressä lentokoneita ja katsoa näyttelyä uudesta perspektiivistä. Sodan arkeen pääsee eläytymään näytöillä pyörivien arkistofilmien ja kosketusnäytöllä selattavien sanomalehtien kautta.

Näyttelyssä tutustutaaan ilmatorjunnan merkittävimpiin asetyyppeihin talvisodan päivistä aina Lapin sotaan saaakka. Suomi oli mm. ensimmäinen maa, joka otti käyttöönsä ilmatorjuntapanssarivaunun. Nähtävillä on myös ilmatorjunnan vuonna 1941 alasampuman MiG 3 hävittäjän jäänteet!

Ensimmäinen ratkaisutaistelu käytiin helmikuussa 1944, kun ilmatorjunta onnistui saamaan torjuntavoiton Neuvostoliiton massiivisissa Helsingin pommituksissa. Tämä kolmen yön ihme esitetään näyttelyssä havainnollisesti. Nähtävissä on mm. kattava valikoima Neuvostoliiton Helsingissä käyttämiä lentopommeja. Sotilaspojat kantoivat ilmatorjunta-ammuksia Helsingin puolustuksen tykeillle. Näyttelyssä voi kokeilla itse, kuinka paljon RMB 88 mm ammus painaa ja eläytyä näin poikien urakkaan pitkinä pommitusöinä.

KOLMEN YÖN IHME -NÄYTTELYN KOTISIVUT

Helsingin kaupungintalon Virka Galleriassa oli keväällä 2014 Kolmen yön ihme  -näyttely helmikuun suurpommituksista Helsingissä vuonna 1944. Kotisivuilla on runsaasti pommituksiin liittyvää tietoa ja valokuvia. Koululaisia varten sivuilla on myös tehtäviä aiheeseen liittyen.

Näyttelyn sivuille tästä...

Ilmatorjunta ensimmäisenä taistelussa -näyttely Tuusula-hallissa

SUOMEN ILMATORJUNNAN KEHITYS

Kevään 2016 Ilmatorjuntamuseolla uusitaan Tuusula-hallin näyttelyä. Uusi näyttely Ilmatorjunta ensimmäisenä taistelussa avataan 4. kesäkuuta. Näyttely käsittelee Suomen ilmatorjunnan kehitystä vuodesta 1925 nykypäivään asti koulutuksen muutosten ja asehankintojen kautta.  Tuusula-halli on avoinna normaalisti museovieraille näyttelyn rakennustöistä huolimatta. Pahoittelemme, jos näyttelyn pystytyksestä aiheutuu ajoittain haittaa.