Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

ILMATORJUNTAMUSEO

Klaavolantie 2, 04300 Tuusula, p. 040 3143470


ILMATORJUNTAMUSEO AVOINNA:

Kesäaikana (1.6.-31.8.) museo on avoinna ti-su klo 11-17.

Talvikaikana museo on avoinna              ke-su klo 11-17.  paitsi joulu- ja tammikuussa vain sopimuksen mukaan.

Soita ja sovi aika opastukselle ja museokäynnille: Matti Kulmala                    p. 040 538 5515

 

Liput

Aikuiset 7 €

Eläkeläiset ja opiskelijat 5 €

Lapset 7-14v 1 €

Perhelippu 15 €

Ryhmät yli 10 henkeä  5€ / henkilö.

Veteraanit, sotilaat virkapuvussa ja lapset alle 7 v ilmaiseksi.

Ilmatorjuntamuseon ja Lottamuseon yhteislippu 9

Huom! Meillä käy myös museokortti!

 

Ajankohtaista

 MUSEOKORTTI

Museokortin voi ostaa tai uusia Ilmatorjuntamuseolla! Museokortilla rajattomasti museokäyntejä vuoden ajan. Mukana yli 240 museota ympäri Suomen mm. suurimmat taide- ja kulttuurihistorialliset museot. Museokortin hinta on 64.90 euroa ja se on voimassa vuoden.

ILMATORJUNTAMUSEON JA LOTTAMUSEON YHTEISLIPPU

Tutustu kahteen elämykselliseen ja vaikuttavaan museoon yhteislipulla -hinta vain 9 euroa!

Bell P-39 Q Airacobra on jälleen nähtävissä Ilmatorjuntamuseolla!

Tulikasteesta torjuntavoittoihin -näyttely Helsinki-hallissa

SOTA-AJAN NÄYTTELY

Sota-aikaa käsittelevässä näyttelyssä Tulikasteesta torjuntavoittoihin  tutustutaan sota-ajan tapahtumiin ja arkeen niin sotatantereilla kuin kotirintamallakin ilmatorjunnan historian kautta. 

Museokävijä voi kiivetä halliin rakennettuun ilmavalvontatorniin ja tähystää ilmavalvontalotan vieressä lentokoneita ja katsoa näyttelyä uudesta perspektiivistä. Sodan arkeen pääsee eläytymään näytöillä pyörivien arkistofilmien ja kosketusnäytöllä selattavien sanomalehtien kautta.

Näyttelyssä tutustutaaan ilmatorjunnan merkittävimpiin asetyyppeihin talvisodan päivistä aina Lapin sotaan saaakka. Suomi oli mm. ensimmäinen maa, joka otti käyttöönsä ilmatorjuntapanssarivaunun. Nähtävillä on myös ilmatorjunnan vuonna 1941 alasampuman MiG 3 hävittäjän jäänteet!

Ensimmäinen ratkaisutaistelu käytiin helmikuussa 1944, kun ilmatorjunta onnistui saamaan torjuntavoiton Neuvostoliiton massiivisissa Helsingin pommituksissa. Tämä kolmen yön ihme esitetään näyttelyssä havainnollisesti. Nähtävissä on mm. kattava valikoima Neuvostoliiton Helsingissä käyttämiä lentopommeja. Sotilaspojat kantoivat ilmatorjunta-ammuksia Helsingin puolustuksen tykeillle. Näyttelyssä voi kokeilla itse, kuinka paljon RMB 88 mm ammus painaa ja eläytyä näin poikien urakkaan pitkinä pommitusöinä.

KOLMEN YÖN IHME -NÄYTTELYN KOTISIVUT

Helsingin kaupungintalon Virka Galleriassa oli keväällä 2014 Kolmen yön ihme  -näyttely helmikuun suurpommituksista Helsingissä vuonna 1944. Kotisivuilla on runsaasti pommituksiin liittyvää tietoa ja valokuvia. Koululaisia varten sivuilla on myös tehtäviä aiheeseen liittyen.

Näyttelyn sivuille tästä...

Ilmatorjunta ensimmäisenä taistelussa -näyttely Tuusula-hallissa

SUOMEN ILMATORJUNNAN KEHITYS

Uusi näyttely Ilmatorjunta ensimmäisenä taistelussa  on avattu 4. kesäkuuta 2016. Näyttely käsittelee Suomen ilmatorjunnan kehitystä vuodesta 1925 nykypäivään asti koulutuksen muutosten ja asehankintojen kautta. Kylmän sodan aikaiset ohjushankinnat avaavat mielenkiintoisen ikkunan myös Suomen poliittiseen historiaan ja kansainvälisiin koflikteihin.

 

MAALILENNOKIT 50 VUOTTA SUOMESSA -valokuvanäyttely  esillä Tuusulahallissa            29.10.2016 - 16.7.2017