Tähtien Sotaa – Ohjus- ja avaruuspuolustuksen kehitysvaiheita. Julkaisija: Ilmatorjuntasäätiö. Ilmestynyt 4.6.2021. Saatavilla museokaupasta.

Eversti evp. Ahti Lapin ja everstiluutnantti evp. Keijo Tossavaisen kolmen vuoden työn tuloksena syntynyt kirja avaruussodankäynnin ja avaruuden sotilaallisiin toimiin valjastamisen historiasta. Teos keskittyy suurvaltojen väliseen konfliktiin yläilmakehässä ja ulkoavaruudessa. Lähteinä on käytetty lukuisia aikaisemmin länsimaissa entuudestaan tutkimattomia Venäläisiä ohjus- ja asejärjestelmiä koskevia lähteitä. Sen lisäksi Yhdysvaltain asevoimien ja ilmavoimien suunnitelmia aina 1940-luvun lopusta nykypäivään käydään läpi erittäin seikkaperäisesti.

Iso, lähes 600 sivuinen teos sisältää paljon ennen julkaisemattomia värikuvia ja kokonaisvaltaisen tietopaketin avaruuden sotilaallisesta käytöstä aina Saksalaisten V-1 ja V-2 kostoaseiden kehityksestä 2020-luvulle. Kirjan loppupuolella on vielä katsaus tulevaan, sekä Lapin, että Tossavaisen näkemyksiä siitä, mitä seuraavat vuosikymmenet pitävät avaruuden sotilaskäytössä sisällään.

Kirjan voit tilata omaksesi hintaan 29.90€ Museon verkkokaupasta. Klikkaa alla olevaa linkkiä, laita kirja ostoskoriin ja maksettuasi sähköpostiin tulleen laskun, lähetetään kirja ilmoittamaasi osoitteeseen. Voit myös noutaa kirjasi museon kahviosta, jolloin et maksa tilauksesta lainkaan postikuluja. Kirjaa voit myös ostaa paikan päältä Ilmatorjuntamuseon kahviosta samaan hintaan. Katso myös muut mielenkiintoiset kirjatarjouksemme!